Ga de tuin in! Het voorjaar begint!

 

Grote temperatuurverschillen tussen middag en nacht

In het weekend hebben we nog te maken met bewolking van storingen in onze buurt, maar vanaf maandag lijkt het erop dat we de zon iets vaker gaan zien. Een uitloper van het Azorenhoog zorgt ervoor dat actieve storingen op afstand blijven. Het blijft tot en met woensdag overwegend droog weer. Dat betekent voor ons dat we de zon vaker gaan zien. Maar met storingen in de buurt, houden we altijd nog wat wolkenvelden.

In de modellen is goed te zien dat de temperatuurverschillen tussen dag en nacht groot is. Dit betekent dat het weerbeeld vrij open is; veel opklaringen. In de nachten kan het aan de grond gaan vriezen en ook op neushoogte kan het kwik een enkele keer dalen tot rond het vriespunt. In de ochtend en vroege middag loopt de temperatuur vervolgens snel op naar waarden tussen 11 en 15 graden. De wind hebben we weinig last van, deze is vaak zwak of matig van kracht. Normaal voor deze tijd van het jaar is 9 of 10 graden.

 

Na het weekend vaker ruimte voor de zon

 

Na alle regen van de afgelopen dagen, kunnen we vanaf morgen in elk geval een kleine week voorjaarsweer tegemoetzien. We verwachten geen stralende lentedagen, maar bij temperaturen rond 14 graden en regelmatig ruimte voor de zon is het voor veel mensen erg aangenaam. De kans op neerslag is vrij klein, al is een enkel spatje zo nu en dan niet uitgesloten.

 

Bron: nu.nl en weerplaza.nl